Dzisiaj nastąpiła aktualizacja forum do wersji 3.2. Naprawiono również kody CAPTCHA przy rejestracji nowych użytkowników na forum.

Ekipa ForumDialux

Po eksporcie do AutoCAD nie widać lamp

Dział dla wszystkich zaczynających przygodę z programem DIALux. Pytania studentów i początkujących użytkowników.
Regulamin forum
patryk
Posty: 2
Rejestracja: 21 czerwca 2014, 08:47
Status: Offline

Po eksporcie do AutoCAD nie widać lamp

Postautor: patryk » 21 czerwca 2014, 08:52

Cześć, mam problem z Dialuxem 4.12, po wyeksportowaniu pomieszczenie i opraw do autocad, widać je tylko w arkuszu a w modelu nic nie ma. Można co prawda skopiować lamp i ściany z arkusza ale są one dziwnie przewymiarowane. Mam AutoCAD 2010. Dodam, że wcześniej importowałem pomieszczenie z pliku autocad do dialux, teraz bym chciał wstawić te oprawy do tego rysunku.
Awatar użytkownika
nelik
Administrator
Posty: 69
Rejestracja: 04 maja 2014, 09:58
Status: Offline

Re: Po eksporcie do AutoCAD nie widać lamp

Postautor: nelik » 21 czerwca 2014, 10:35

Wszystkie warstwy są w Autocad w karcie modelu tylko niewidoczne z powodu specyficznego tworzenia rysunków przez DIALux'a. Po otwarciu AutoCAD w karcie modelu należy w linii komend wpisać REGEN. Spowoduje to regeneracje modelu i wszystkie warstwy będą znów widoczne w karcie modelu.
patryk
Posty: 2
Rejestracja: 21 czerwca 2014, 08:47
Status: Offline

Re: Po eksporcie do AutoCAD nie widać lamp

Postautor: patryk » 19 lipca 2014, 11:23

Wielkie dzięki za pomoc, teraz widać lampy :)

Wróć do „Początkujący”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron

Zaloguj się  •  Zarejestruj się